KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Abdülhamit Han Anadolu Lisesi

Sayın Velimiz sevgili öğrenciler,

2. Dönem 1. Ortak yazılı sınav tarihleri aşağıdadır.

9. Sınıf Matematik ve Edebiyat dersi sınavları ülke genelinde ortak olarak 26-27 Mart 2024 tarihinde yapılacaktır. O yüzden ortak sınav takviminde yer almamıştır.

Yazılılarımız 25.03.2024 Perşembe günü başlayacak olup, 04.04.2024 Perşembe günü bitecektir. 05 Nisan ile 14 Nisan arası ara tatildir. Telafi sınavları ara tatil dönüşü yapılacaktır. Telafi sınavları 15.04.2024 tarihinde başlayacak olup 19.04.2024 Cuma günü bitecektir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Savaşlarının 109. yıldönümü öğrencilerimiz tarafından çeşitli etkinliklerler kutlanmıştır.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının kabulu okulmuz öğrencileri tarafından çoşkuyla kutlandı.

Ock

Okulumuz bahçesinde son hafta etkinlikleri kapsamında doğayı yaşatki insan yaşasın prensibiyle öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla çok sayıda fidan dikimi gerçekleştirdik.

Ock

Okulumuz son sınıf öğrencilerine yönelik kariyer günleri kapsamında yargı mesleklerini tanıtmak amacıyla kahramanmaraşta görevli Hakim Sanem AKSOY YILDIZ, Cumhuriyet savcıları Zeynep KARATŞ KAYA ve Kadir KAYA öğrencilerimize meslekleriyle ilğili tanıtım ve bilgilendirme yapmışlardır.

Ock

Okulumuzda Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında  Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Veli ÇİMEN ve Ersan ÖNAL öğrencilerimize meslegin detayları ve ineceliklerini sohbet havası eşliğinde analatıp bilği alışverişinde bulundular.

Ock

Okulumuz Abdülhamit Han Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin akademik başarılarının artırmak amacıyla çesitli vakıflar ve bagışcılardan kitap destegi alınarak etüt salonu açılmıştır. Periyodik şekilde deneme sınavları yapılmaktadır. Öğrencilerimizin bireysel başarılarını artırmak amacıyla son sınıf öğrencilerine Koçluk sistemi uygulanmaktadır. Deneme sonuçları analiz edilerek eksik konular takviye derslerle telafi edilmeye çalışılmaktadır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi: Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan " Dilimizin Zenginlikleri Projesi" okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanılmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda kasım ayı faaliyeti okulumuzda başarıyla gerçekleştirildi. "Klasik eser okumaları" bölümünde Ahmet Cevdet Paşa'nın "Mecelle" adlı eseri incelendi. Eserden seçilen 41 sözcükle sınıflarda "Bilen Oturur" etkinliği yapıldı. Sözcükler eş anlamlılarıyla birlikte tahtaya yazıldı. Önce öğrencilere bu sözcükler kavratıldı. Daha sonra öğrencilere tahtaya kaldırıldı. Arkaları tahtaya dönük olarak sözcüklerin anlamları soruldu. Sözcüğün anlamını bilen öğrenci yerine oturdu. Ayrıca konu ile ilgili olarak okul panosu hazırlandı.  Proje ile ilgili çalışmalar ay ay devam edecektir.

Ara

l Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik TYT deneme sınavı yapılmıştır. Sınava okulumuzda yoğun bir katılım olmuştur. Öğrencilerimize bu imkanın sunan İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kas

Okulumuz erkek voleybol takımı İl Birincisi olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Kendilerini tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz..

Kas

Okulumuz 9-A sınıfı öğrencisi Ayşegül KILINÇ Judo hafif sıklet dalında İl birincisi olarak okulumuzu gururlandırmıştır. Öğrencimize bölge şampiyonasında  başarılar diliyoruz.

Kas

Okulumuzda AFAD görevlilerince öğrencilerimize deprem tatbikatı yaptırılmıştır. Ayrıca yangına müdahale eğitimi verilmiştir.

Haz

Okulumuz bu yıl buruk geçen bir dönemin ardından ilk mezunlarını verecek öğrencilerimize hayat boyu başarılar dileriz..

Ock

2022-2023 Eğitim öğretim yılı 1.dönem bugün itibarıyla öğrencilerimize son zili çalarak bakanlıgımızın gönderdiği okuma kitaplarıyla beraber karneler dagıtılmış, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için yarıyıl tatili başlamıştır.

Ock

Okulumuz dulkadiroglu ilçesinde yeni kurulmasına rağmen il geneli ve bölgesel anlamda sportif turnuvalara katılarak çok sayıda madalya ve kupa kazanmıştır.

Voleybol turnuvasında il ikinciliği ve bölge turnuvasında ilimizi temsil etme hakkı

Bocce il birinciligi

Bilek güreşinde çok sayıda madalya

Masa tenisinde derece